Over Jacqueline

"Harder werken bleek niet de oplossing"

Als jong meisje was ik al aan het werk: ik paste op de kinderen in de buurt, ik had een krantenwijk of ik bracht nota’s rond. Het gaf me bestaansrecht, erkenning en ik verdiende er ook nog geld mee. Op mijn achttiende had ik mijn eerste bijbaan in de horeca. Daar leerde ik het ‘verslavende’ gevoel van hard werken kennen. Euforisch kon ik mij voelen als ik de hele dag in touw was geweest en nog eens twaalf kilometer op de fiets door de donkere Veluwse bossen naar huis fietste.
Ik denk dat er toen iets in mij is gaan nestelen dat je ‘workaholic’ zou kunnen noemen en het idee dat je elk probleem in het leven kon oplossen met hard werken.
Inmiddels ben ik (1969) heel wat jaren ouder en ben ik er door schade en schande achter gekomen dat harder werken geen medicijn is. In tegendeel zou ik willen zeggen. Soms is het beter achterover de leunen en de dingen op zijn beloop te laten maar vooral belangrijk is het om goed voor jezelf te zorgen en je eigen grenzen niet te overschreiden. Als je moe bent, ga je slapen. Als je ziek bent, kruip je onder de wol om te herstellen.

Dat is nog niet zo makkelijk want meestal zijn mensen die te hard werken niet gewend zichzelf op nummer één te zetten. Het werk is immers belangrijker 😉. Graag help ik jou om uit de gedachtecirkel van stress te komen. Als gecertificeerd coach met specialicaties op het gebied van systemisch werk, mindfulness en stress- en burn-out heb ik daarvoor alle tools in handen. Omdat ik ook jarenlang voor de stichting Burn-out heb gewerkt, ben ik op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten.

Maar toch… het allerbelangrijkste bij het herstellen van een burn-out blijft altijd de klik met de coach. Als dat goed zit, ben je al voor 50% op weg. Daarom zijn mijn intake-gesprekken altijd gratis.

Burn-out en stress klachten specialist

Mijn voorouders van moeders kant woonden eeuwenlang in Amsterdam. Zelf ben ik geboren in Bennekom en opgegroeid in Ede. Mijn jeugd doorgebracht op de Edese Schoolvereniging en op het Marnix College. Op mijn 19e als au pair naar Parijs vertrokken, daarna de Hotelschool afgerond en in Zwitersland en op een Grieks eiland gewoond en gewerkt. In 1994 in Amsterdam neergestreken en aan de HVA Personeel & Arbeid gestudeerd.
Sinds 1998 woon ik met Alexander in Amsterdam-West en later kwamen onze zoons Sebastiaan (2003) en Jasper (2004) erbij. Ik ben gek op de zee, leren, lezen en schrijven maar ook op koken voor fijne mensen.

# HRM-Manager #Coach #Teamcoach # Trainer #Leidinggevende #Docent #Werving en selectie (inclusief expats) #Adviseur cultuurveranderingstraject #Coach leidinggevenden #Reïntegratiemanager #Assessor #Workshopleider

Neem contact op

Jacqueline van Meerten
Met het versturen van dit formulier ga je akkoord met het opslaan en gebruiken van persoonlijke informatie om je de nieuwsbrief te versturen.