Coachingstarieven en mogelijkheden

Als coach hanteer ik twee soorten tarieven: particulier en zakelijk. In de meeste gevallen wordt een coachingstraject voorafgegaan door een intake/kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt ongeveer 30-45 minuten en kost € 50,- (inclusief BTW) en is gratis (wordt verrekend) als er een traject wordt afgesloten.

Particulier

95
  • Particulieren coach ik bij voorkeur in mijn eigen coachpraktijk in Amsterdam tegen een kortingstarief voor € 95,- inclusief BTW, dit om coaching voor iedereen toegankelijk te maken.
  • Sessies duren ongeveer 75 minuten. De betaling is vooraf.

Zakelijk

150
  • Het zakelijke tarief van €150,- per uur, exclusief BTW, is van toepassing wanneer ik factureer aan een bedrijf of organisatie en er een offerte gemaakt moet worden. Zakelijke coaching kan plaatsvinden op een externe locatie, zoals bijvoorbeeld het coachhuis of in-company. Betaling per factuur is binnen 14 dagen.
  • Sessies duren ongeveer 90 minuten en je hebt de mogelijkheid om naast de coachsessies ook via e-mail of per telefoon contact met mij te onderhouden.

Coachingstrajecten

offerte
  • Coachingsgesprekken kunnen afhankelijk van de vraag in verschillende soorten trajecten worden gevolgd: kort, standaard en intensief. Coachtrajecten zijn per saldo voordeliger.
  • Kort coachingstraject: 3 of 4 sessies.
  • Standaard coachingstraject: 6 sessies.
  • Intensief coachingstraject: 8, 9 of 10 sessies voor een begeleiding die meer aandacht vraagt.

Vergoedingsmogelijkheden door werkgevers
Veel werkgevers vergoeden coaching als onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket of vanuit het opleidingsbudget. Voor zelfstandig ondernemers is coaching meestal aftrekbaar voor de belasting.

Belastingaftrek mogelijk particulieren
Voor particulieren is coaching als ‘scholingskosten’ aftrekbaar voor de belasting. Een voorwaarde is dat de coaching gericht is op het verkrijgen van een nieuwe baan of als leertraject gericht is op het functioneren op je werk. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Rekeningnummer
Alle facturen kunnen overgemaakt worden op ING NL79 INGB 0002 1549 08 t.a.v. H.J. van Meerten ovv naam en soort traject.

Interesse of vragen om een coachingstraject te volgen?

Neem contact op

Jacqueline van Meerten
Met het versturen van dit formulier ga je akkoord met het opslaan en gebruiken van persoonlijke informatie om je de nieuwsbrief te versturen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het versturen van dit formulier ga je akkoord met het opslaan en gebruiken van persoonlijke informatie om je de nieuwsbrief te versturen.